Schapendoes.nl Nieuws Brochure bezoekersinformatie tentoonstellingen

Brochure bezoekersinformatie tentoonstellingen

Tijdens HOND2022 introduceerde de Raad van Beheer een nieuwe, informatieve brochure die verspreid kan worden op de diverse hondententoonstellingen die jaarlijks worden georganiseerd. De brochure (zie bijlage) is vanaf nu in gedrukte vorm beschikbaar voor onze leden / TGVN voor de bezoekers van shows.

Behalve op de vraag wat de Raad van Beheer is en wat wij zoal doen, gaat de brochure in op onderwerpen als kynologenclubs, kynologisch instructeurs en diverse vormen van hondensport. Daarnaast gaan we natuurlijk uitgebreid in op het fenomeen hondenshow: hoe werkt een keuring, hoe doe je mee en hoe kwalificeer je je? Waar let een keurmeester op: uiterlijk in relatie tot de rasstandaard, maar ook op hoe de hond beweegt, of hij sociaal is en of hij helemaal geschikt is voor de functie waarvoor hij is gefokt (‘fit for function’). En dan is daar ook nog de X-factor, de ongrijpbare uitstraling die sommige honden kunnen hebben en die maakt dat ze positief opvallen.  

Het hoogste dat je kunt bereiken in een tentoonstelling is Best In Show worden: hoe je dat voor elkaar krijgt, beschrijft de brochure eveneens. Tot slot wordt een hele lijst veelgebruikte termen in de keuringsring uitgelegd, zodat de bezoeker ook op dat gebied wat meer inzicht krijgt.  

Voor de mensen die de aanschaf van een hond overwegen gaan we in op het begrip stamboomhond: waarin onderscheidt een hond met een stamboom zich van honden zonder stamboom, wat zijn de voordelen van zo’n hond en waar kun je zo’n hond vinden?  

bezoekersinformatie