Jubileumjaar 2022

Jubileumweekend 

We hebben ons 75-jarig jubileum tijdens een gezellig weekend gevierd bij KC Pampus in Almere.

Het was een groot Schapendoezenfestijn met heel veel bezoekers uit binnen- en buitenland.

We openden het weekend op vrijdagmiddag 19 augustus om 17.00u met een receptie en borrel. Diverse gasten waren uitgenodigd om het glas te komen heffen op de verjaardag van onze Vereniging. Tijdens de receptie presenteerden wij de Nederlandse vertaling van Hartmut Mohr’s boek ‘de Nederlandse Schapendoes’. Iedereen die had ingeschreven op de voorverkoop kon een gesigneerd exemplaar komen afhalen tijdens het weekend. Uiteraard is het boek nu ook te koop via de webshop.

Zaterdag 20 augustus begon vanaf 9.00u de Jonge Hondendag voor nestkeuringen van honden geboren tussen 30-11-2020 en 30-11-2021. Godelieve de Wit-Bazelmans en Hartmut Mohr waren de keurmeesters deze dag.

Er was ook een braderie met diverse standhouders: uiteraard de VNS winkel, DDD-Stickers van Dorien en Dirk Heermeyer, JollyDoez van Liseth Tunderman, Personal Logo van Marina en Jurjen Baan, Petbuffet van Lonneke Poel, Stichting Schapendoes 1947.

Ook werden er diverse workshops gegeven waar gratis aan kon worden deelgenomen: o.a. Dogfrisbee door Dazzling Disc Dogs/Dorien Heermeyer, Doezenrennen van Marjo Janssen, Borstelen/Kammen workshop met Lysette Leer, Hoopers/Agility door Annemarie Bos.

Om 14.30u begonnen de (gratis) seminars/lezingen. Voor fokkers en geïnteresseerden kwam Jack Windig om zijn presentatie over de stand van ons ras en Mean Kinship in het Engels te houden. Voor ‘gewone’ Schapendoesliefhebbers hadden we Huug Meijvogel van Kynototaal uitgenodigd, hij gaf een lezing over hondenmassage en ontspanning bij de hond, denk daarbij bijvoorbeeld aan het bieden van ondersteuning om te relaxen bij onweer of vuurwerkangst.

’s-Avonds vierden we feest met een gezamenlijke BBQ tijdens een gezellige, zwoele zomeravond met veel plezier met al onze doezenvrienden.

Zondag 21 augustus startte de dag om 9.30u met een lezing voor Schapendoes-keurmeesters, gegeven door Godelieve de Wit-Bazelmans. Om 10.00u begon de Jubileum-KCM, waar Erica Bakker van de Woestijne de teven keurde en Jettie Alberts de reuen. Gedurende de hele dag was er ook vandaag weer braderie met de eerder genoemde stands. Ook weer de workshops van Dogfrisbee door Dazzling Disc Dogs/Dorien Heermeyer, Borstelen/Kammen workshop met Lysette Leer, Agility en Balans & Coördinatie door Tineke Aanstoot en Monique Jongejan van hondenschool Tusveld.

Een overzicht van de foto’s vindt u onder hier.