Schapendoes.nl Nieuws Jubileumweekend details

Jubileumweekend details

Door een misverstand is onderstaande informatie helaas niet in het nieuwste blad geplaatst:

Jubileumweekend 19, 20 en 21 Augustus

Zoals al geruime tijd aangekondigd: we vieren ons 75-jarig jubileum tijdens een gezellig weekend bij KC Pampus in Almere: Weteringweg 2, 1358 AK Almere.

Het wordt een groot Schapendoezenfestijn met hopelijk heel veel bezoekers uit binnen- en buitenland. U bent gedurende alle dagen en evenementen van harte welkom met uw Schapendoes(en). Wat gaat er allemaal gebeuren? Het programma is nog steeds onder voorbehoud maar dit zijn onze voorlopige plannen:

We openen het weekend op vrijdagmiddag 19 augustus om 17.00u met een receptie en borrel. Diverse gasten zijn uitgenodigd om het glas te komen heffen op de verjaardag van onze Vereniging. Tijdens de receptie presenteren wij de Nederlandse vertaling van Hartmut Mohr’s boek ‘de Nederlandse Schapendoes’. Iedereen die heeft ingeschreven op de voorverkoop kan een gesigneerd exemplaar komen afhalen tijdens het weekend. Uiteraard is het boek ook te koop tijdens het weekend. De definitieve verkoopprijs maken we binnenkort bekend.

Zaterdag 20 augustus start vanaf 9.00u de Jonge Hondendag voor nestkeuringen van honden geboren tussen 30-11-2020 en 30-11-2021. Godelieve de Wit-Bazelmans en Hartmut Mohr zijn de keurmeesters deze dag. Zij zullen ook honden inventariseren voor de fok. De JHD zal tot ongeveer 14.00u duren.

Om 10.00u start ondertussen ook de braderie. We hebben diverse standhouders bereid gevonden om met hun spulletjes een leuke hondenmarkt te vormen: uiteraard de VNS winkel, DDD-Stickers van Dorien en Dirk Heermeyer, JollyDoez van Liseth Tunderman, Personal Logo van Marina en Jurjen Baan, Petbuffet van Lonneke Poel, Stichting Schapendoes 1947 zullen o.a. aanwezig zijn voor al uw honden/doezenspullen. We zijn hard aan het proberen om een VNS infostand c.q. mini-tentoonstelling met terugblik op 75 jaar VNS in te richten.

Ook zullen er diverse workshops worden gegeven waar gratis aan kan worden deelgenomen: o.a. Dogfrisbee door Dazzling Disc Dogs/Dorien Heermeyer, Doezenrennen van Marjo Janssen, Borstelen/Kammen workshop met Lysette Leer, Hoopers/Agility door Annemarie Bos en wie weet nog meer.

Om 14.30u beginnen de (gratis) seminars/lezingen. Voor fokkers en geïnteresseerden komt Marjoleine Roosendaal vertellen over DNA testen (nut en onzin ervan) en kleurvererving bij de Schapendoes. De lezing over DNA testen geeft zij ook eenmaal in het Engels voor onze buitenlandse gasten. Voor hen komt ook Jack Windig om zijn presentatie over de stand van ons ras en Mean Kinship in het Engels te houden. Voor ‘gewone’ Schapendoesliefhebbers hebben we Huug Meijvogel van Kynototaal uitgenodigd, hij geeft een lezing over hondenmassage en ontspanning bij de hond, denk daarbij bijvoorbeeld aan het bieden van ondersteuning om te relaxen bij onweer of vuurwerkangst. Uiteraard is iedereen vrij om aan te schuiven waar de interesse ligt, we hebben geprobeerd om voor elke groep leden iets interessants aan te bieden.

’s-Avonds vieren we feest met muzikale omlijsting. Om 19.00u start de BBQ (bijdrage 25 euro p.p exclusief drank, inschrijvingsmogelijkheid volgt binnenkort). We hopen op een gezellige, zwoele zomeravond met veel plezier met al onze doezenvrienden.

Zondag 21 augustus start de dag om 9.30u met een lezing voor Schapendoes-keurmeesters, gegeven door Godelieve de Wit-Bazelmans. Om 10.00u begint de Jubileum-KCM, waar Erica Bakker van de Woestijne de teven zal keuren en Jettie Alberts de reuen. Gedurende de hele dag is er ook vandaag weer braderie met de eerder genoemde stands. Vandaag zijn de workshops van Dogfrisbee door Dazzling Disc Dogs/Dorien Heermeyer, Doezenrennen van Marjo Janssen, Borstelen/Kammen workshop met Lysette Leer, Agility en Balans & Coördinatie door Tineke Aanstoot en Monique Jongejan van hondenschool Tusveld. Heeft u nog meer tips, wensen of ideeën? Laat het ons weten en we kijken wat we kunnen organiseren!

We hopen natuurlijk op een grote opkomst met veel deelname uit binnen- en buitenland. De inschrijvingen zijn inmiddels al enige tijd geopend, zie de website. Op de site staat ook een lijst van overnachtingsmogelijkheden rondom Almere, zodat u het gehele weekend kunt genieten van een groot Schapendoesspektakel. Wacht niet te lang met reserveren, er is vrij veel drukte rondom Almere in verband met de Floriade.

Kom met z’n allen met ons feestvieren en proosten op de volgende 75 jaar!
Voor verdere uitwerking en details van het definitieve programma, hou de website in de gaten. Heeft u nog interessante oude spulletjes uit het VNS verleden? Gooi niks weg maar doe ons een berichtje! bestuur@schapendoes.nl